23 Αυγ 2009

Θα φάνε το κεφάλι τους

Είναι ανάγκη να γίνει κατανοητό στα δύο μεγάλα κόμματα, ότι το εκλογικό παιχνίδι που παίζουν, αφορά μόνο κάποιους μακάριους αναλυτάδες, καθώς και τους αργόσχολους των καφενείων. Η μόνη διαφορά, είναι ότι οι μεν, το βλέπουν σαν παρτίδα σκάκι με κινήσεις υψηλής στρατηγικής και συνεχή ρουά πριν το τελικό ματ, ενώ οι δε, σαν παρτίδα τάβλι με χαβαλέ, τσαμπουκά, χτύπημα στα πούλια και ολίγα μπινελίκια.
Κατά τα άλλα, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που αποτελούν τον παραγωγικό ιστό της χώρας, προβληματίζεται από μία οικονομία που υποχωρεί κάτω από το βάρος των συνεπειών της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, και ταυτόχρονα, προσδοκά να δει λίγη ηρεμία και αυτοσυγκράτηση, μία βασική συνεννόηση και συνεργασία, από όλους τους κορυφαίους και μη παράγοντες, του πολιτικού μας συστήματος. Είναι σίγουρο δε, ότι θα αξιολογήσει τη στάση καθενός ξεχωριστά και όλων μαζί εμπράκτως, στις προσεχείς εθνικές εκλογές.

Όποιοι φερθούν λογικά και υπεύθυνα, έχουν τύχη να επικρατήσουν, ενώ όποιοι εξετάζουν τις προτεραιότητες αυτής της χρονικής περιόδου μέσα από τους φακούς της πολιτικής τους μυωπίας, είναι σίγουρο ότι θα το φάνε το κεφάλι τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: