30 Νοε 2009

Αίτημα της κοινωνίας να φύγουν τα σαπρόφυτα, εκτιμά ο Mediakias

Αναδημοσιεύουμε από το blog του Mediakia, τη δική του εκδοχή για την ανάλυση του αποτελέσματος, ένα σημαντικό μέρος της οποίας μας καλύπτει. Αν θέλετε να την διαβάσετε κατευθείαν μέσα στην σελίδα του φίλου blogger, κάντε κλικ εδώ.

"Απο χθες, ξεκίνησαν οι βαθυστόχαστες αναλύσεις για τα αίτια του αποτελέσματος. Δεν θα ακολουθήσουμε αυτή τη λογική, διότι δεν την πιστεύουμε! Πιστεύουμε ότι σημαντικότερη -ακόμη και απο την επικράτηση Σαμαρά με όλη τη σημειολογία που τη χαρακτηρίζει είναι η συμμετοχή των ψηφοφορων-φίλων-οπαδών της ΝΔ. Περίπου 550.000 άνθρωποι -στη χειρότερη πολιτική συγκυρία για τη ΝΔ με ιστορικά χαμηλό ποσοστό-γκρέμισαν δυο μύθους της σύγχρονης ελληνικής πολιτικής ιστορίας: την "απολιτίκ" συμπεριφορά της κεντροδεξιάς εκλογικής μάζας και το σύμπλεγμα των κεντροδεξιών να εκφράσουν τα πιστεύω τους. Πρόκειται για δυο ανατροπές που δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητες απο τη νεα ηγεσία, καθώς διαμορφώνουν νέο σκηνικό. Η αποκαλούμενη βάση της ΝΔ, αυτός ο κόσμος ο περιφρονημένος τα τελευταία χρόνια, φάνηκε ότι είναι πολύ πιο μπροστά απο την ηγεσία τους. Παρά την ταπείνωση απο ανοίκειες συμπεριφορές και την εκλογική συντριβή μαζεύτηκαν κάνοντας ουρές στα εκλογικά τμήματα. Το μήνυμα σαφές: "ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ. Η ΗΓΕΣΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ;". Έδειξε συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Δηλαδή...

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι απο σήμερα ο αρχηγός ενός περήφανου τμήματος της ελληνικής κοινωνίας. Οφείλει πλέον να τους ακούει να τους σέβεται, να τους τιμά με στόχο να διευρύνει αυτή τη βάση. Τα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό έχουν πλέον αλλάξει. Ο Σαμαράς έχει τη μεγάλη ευκαιρία -που έχασε ο Παπανδρέου. Να αφουγκραστεί την κοινωνία και τα μηνύματά της, να μην πει άλλα ψέματα, να πάρει το μαχαίρι. να ματώσει η ΝΔ όσο χρειάζεται για να απαλλαγεί από τα σαπρόφυτα, τους αριβιστες, τα λαμόγια, τους τεχνοκράτες του ψεύδους, τους καιροσκόπους, τους επαγγελματίες της κωλοτούμπας. Η κεντροαριστερά δεν μπορεί πλέον να καμώνεται την αυθεντία στον "κοινωνικό διάλογο" και την "κοινωνική εκπροσώπηση". Η κοινωνία δεν έχει ούτε νταβατζήδες, ούτε προαγωγούς, ούτε προστάτες. χει φόβους, ανησυχίες, αιτήματα και προβλήματα. Σε όλον τον κόσμο είναι συγκεκριμένες πολιτικές ομάδες που δίνουν απαντήσεις Η Ελλάδα αποτελούσε εξαίρεση. Μέχρι σήμερα. Αυτό ελπίζουμε να το εννοεί ο νέος πρόεδρος και να πιάσει αμέσως δουλειά. Ας φτιάξει τα του οίκου της ΝΔ για να δείξει πως εννοεί τη "νέα εποχή". Ας τολμήσει! Ας κάνει όσα βήματα δεν επέτρεψε το ΑΘΛΙΟ περιβάλλον του, να κάνει ο Κώστας Καραμανλής..."

Ενδιαφέρουσα η τελευταία επισήμανση του Mediakia, για το "ΑΘΛΙΟ -κατά δική του έκφραση- περιβάλλον" του κου. Καραμανλή που δεν του επέτρεψε να κάνει τα απαραίτητα βήματα, όπως και η αναφορά του σε "σαπρόφυτα". Η αλήθεια είναι πάντως, ότι ο blogger είχε εξηγήσει ποιους εννοεί "σαπρόφυτα", σε ανάρτησή του μόλις προχθές (κάνετε κλικ εδώ, αν θέλετε να μεταφερθείτε στην αυθεντική ανάρτηση), τοποθετώντας τα μάλιστα, στο περιβάλλον υποστηρικτών του κου. Σαμαρά:

"Το τίμημα της επιτυχίας είναι να πλήττεις με ανθρώπους που πριν σε σνομπάριζαν" έλεγε η αγγλίδα πολιτικός Νάνσυ Αστορ. Τη ρήση αυτή θα πρέπει να την κρατήσει καλά στο μυαλό του ο Αντώνης Σαμαράς. Τα χρόνια της πολιτικής μοναξιάς λίγοι -πιστοί- φίλοι έμειναν δίπλα του. Προφανώς τώρα -ανεξαρτήτως αποτελέσματος- οι ...δουλειές του ανοίγουν και δεν μπορεί να περιοριστεί μόνο στους φίλους. Όμως ας προσέξει... Ας προσέξει αυτούς που πριν τον σνομπάριζαν, τον λοιδορούσαν, ή -ακόμη χειρότερο- ήταν σε στρατόπεδα αντιπάλων του, οι οποίοι αντίπαλοι είτε τους "πέταξαν" ως άχρηστους ή οι ίδιοι "άλλαξαν στρατόπεδο" αναζητώντας στο Μεσσήνιο πολιτικό τη γη της πολιτικής επαγγελίας. Ας προσέξει ο Σαμαράς διότι ήδη έχουν αρχίσει δίπλα του να μαζεύονται γυμνοσιάλιαγκες και σαπρόφυτα της επικοινωνίας, της δημοσιογραφίας, της "πολιτικής επικοινωνίας-στρατηγικής" και της "παροχής συμβουλών"! Θέλετε κάποια ονόματα; Π.χ. δημοσιογραφων; Γ.Παπ -οχι ο Καλαπόδης-, Νικ.Τ, Μ.Κο, Γ.Κου και απο γυναίκες οι Μα.Π, Χ.Κ, Μα.Σ κ.α. Σ όλους αυτούς ας συνυπολογίσουμε τους γνωστούς συστημικούς κωλοτούμπες της "αριστερής" δημοσιογραφίας σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις... Ας προσέξει ο Σαμαράς πως θα στελεχώσει την ομάδα του απο Δευτέρα. Οι γυρολόγοι και οι ιδεολογικοί ζητιάνοι στην παράταξη είναι πολλοί. Ας κάνει πρώτος το ξεκαθάρισμα..."

Ελπίζουμε να ευοδοθούν οι προσδοκίες του φίλου blogger (ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, υποστήριζε ανοικτά την εκλογή του Μεσσήνιου πολιτικού) και ο κος. Σαμαράς να απαλλαγεί από όλους αυτούς που ο Mediakias αποκαλύπτει και καταγγέλλει.

Σημείωση: Η φωτογραφία είναι από σαπρόφυτα. Όχι εκείνα που καταγγέλλει ο φίλος blogger, αλλά από τα άλλα, τα λιγότερο επικίνδυνα, που βρίσκουμε στη φύση.

6 σχόλια:

Dexi Extrem είπε...

ΣΦΟΥΓΓΑΡΙ....ΣΦΟΥΓΓΑΡΙ

ΥΓ. Γιατί μαλώνετε συνέχεια με τον mediakia και αυτός με εσάς; Μου δίνετε την εντύπωση ότι γνωρίζεστε και έχετε προσωπική κόντρα :)

Φιλικά πάντα ;)

POLEATICS (προφέρεται "πολίτικς") είπε...

Δεν θέλουμε να φανούμε εριστικοί απέναντί σας, αλλά θα πρέπει να κοιτάξετε λίγο τον τρόπο νοηματικής ανάγνωσης και κατανόησής σας.

Με το Mediakia, όχι απλά, παρακολουθούμε και υποστηρίζουμε ένθερμα ο ένας τον άλλον (παρότι έχουμε βρεθεί να διαφωνούμε σε κάποιες επιλογές), αλλά ήδη έχουμε καλλιεργήσει το συναίσθημα μίας αμοιβαίας εκτίμησης.

Και ΟΧΙ, δεν γνωριζόμαστε με τους διαχειριστές του Mediakia, αλλά θα είναι ξεχωριστή η χαρά και η τιμή να συμβεί και αυτό εν καιρώ.

ΜΙΝΤΙΑΚΙΑΣ είπε...

ΦΙΛΕ ΔΕΞΙ ΕΞΤΡΕΜ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΟΝ POLEATICS ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΘΕΡΜΗ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΔΙΚΑ ΠΤΗΝΑ ΤΥΠΟΥ Ο.Φ.Α (ΟΠΟΥ ΦΥΣΑΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ). Ο POLEATICS ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ. ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΟΔΙΚΑ ΠΤΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΣΥΤΙΚΑ. ΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ ...ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ...ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΡΙΞΑΜΕ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟΝ POLEATICS ΤΥΠΩΝΟΥΝ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΗ...ΜΟΥΡΟΥΖΗ

Dexi Extrem είπε...

Ρε παιδιά τι είναι στη Μουρούζη; Βοηθήστε με να καταλάβω γιατί είμαι ερασιτέχνης :)

Dexi Extrem είπε...

Α ξέχασα να πω:
ΟΚ ΛΑΘΟΣ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΜΟΥ ΔΩΣΑΤΕ... μάλλον επειδή σας διάβασα επιφανειακά μιας και έπρεπε να διαβάσω και DefreJus μετά...

POLEATICS (προφέρεται "πολίτικς") είπε...

ΕΞΤΡΕΜ,

Πάντως, ΔΕΝ πρόκειται, για τη Νάντια Μουρούζη :-)))